Bröd
Nu har jag återgått till ett bröd som jag gjorde väldigt mycket förut.
Det är även det från anna skipper och otriligt lätt att göra, och nyttigt dessutom!

Du behöver:
5dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl femkornskross eller 4 kornskross
1 dl vetegroddar
1 påse brödkryddor, ca 5 msk
4 tsk bikarbonat
1 liter youghurt 3% eller fil
0,5dl sirap
Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan i sirapen och youghurten. Ha i två avlånga formar och in i ugnen i 100 minuter i 175 grader!
Det är även det från anna skipper och otriligt lätt att göra, och nyttigt dessutom!

Du behöver:
5dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl femkornskross eller 4 kornskross
1 dl vetegroddar
1 påse brödkryddor, ca 5 msk
4 tsk bikarbonat
1 liter youghurt 3% eller fil
0,5dl sirap
Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan i sirapen och youghurten. Ha i två avlånga formar och in i ugnen i 100 minuter i 175 grader!
Kommentarer
Trackback