Kyckling igen!
Denna gång blev det ett recept vi hittat för tryckkokning
Väldigt gott och enkelt att göra!

Detta behöver du:
4 Kycklingfiléer, färska eller frysta.
2 Gula lökar
1 burk bambuskott
Röd curry
Salt efter smak, beroende på om kycklingen är saltad eller inte.
Torkade fikon, givetvis går det även bra med färska ( eller russin!)
Salt och peppar.
Två burkar kokosmjölk (cirka 6 dl).
Så här gör du:
Stek kycklingfiléerna. Det går utmärkt med frysta kycklingfiléer, stek dem hela tills de blir delvis tinade, sedan kan man klippa dem i lagom stora bitar med en sax. När kycklingen är tinad, lägg i den gula löken samt röd currypasta och låt det stekas med kycklingen.
Placera stekpannans innehåll i tryckkokaren, häll i bambuskott, hackade fikon samt kokosmjölk. (eller vanlig kastrull)
Låt tryckkokaren koka upp på fullt tryck, stäng av plattan. Efter tio minuter är det klart. (längre om det är vanlig kastrull)
Smaka av med salt och peppar och servera med ris eller kanske bara rivna morötter och riven vitkål om du vill hålla nere på kolhydraterna.
Smaklig måltid!