Påsk!
Nu har vi kommit tillbaka till linköping efter en härlig helg i västerås, där vi träffat massa familj, vänner och släkt:)
Jag känner mig helt proppmätt efter all mat ocg godis som har slinkt ner i
Nu känner jag helst att jag bara vill äta grönsaker och linser , men tyvärr vill inte min andra hälft det, så det blir lite blandat. igår blev det iaf grönsaksgryta med kokosmjölk och bulgur. Recept finns långt ner i bloggen.
En rätt som jag har introducerat till påskbodet hos pappa bröt lite den klassiska trenden.
Jag hittade ett recept som alla gillade och som absolut kommer att bli omgjord, till och med innan nästa påsk:)
Detta recept passa perfekt till en en köttbit, eller kycklingfilé!

(bild från tasteline)
Detta behöver du:
350 gram aubergine
400 g zucchini
300g rödlök
400 g tomater
2 msk olivolja
75 gram mozzarella riven
örtkryddor
2klyftor vitlök
Så här gör du:
Skiva aubergine, squash, lök och tomat. Strö lite salt på auberginen. Torka av vätskan efter några minuter. Vänd auberginen och gör likadant på andra sidan. Lägg grönsakerna tätt intill varandra i en ugnssäker form. Ringla över olivolja. Stek i 225 grader i en dryg timma.
Riv osten, finhacka oreganon och pressa vitlöken. Blanda alltsammans med några droppar olja. Bred ut kryddblandningen över grönsakerna. Gratinera i 250 ca 15 minuter
Jag känner mig helt proppmätt efter all mat ocg godis som har slinkt ner i
Nu känner jag helst att jag bara vill äta grönsaker och linser , men tyvärr vill inte min andra hälft det, så det blir lite blandat. igår blev det iaf grönsaksgryta med kokosmjölk och bulgur. Recept finns långt ner i bloggen.
En rätt som jag har introducerat till påskbodet hos pappa bröt lite den klassiska trenden.
Jag hittade ett recept som alla gillade och som absolut kommer att bli omgjord, till och med innan nästa påsk:)
Detta recept passa perfekt till en en köttbit, eller kycklingfilé!

(bild från tasteline)
Detta behöver du:
350 gram aubergine
400 g zucchini
300g rödlök
400 g tomater
2 msk olivolja
75 gram mozzarella riven
örtkryddor
2klyftor vitlök
Så här gör du:
Skiva aubergine, squash, lök och tomat. Strö lite salt på auberginen. Torka av vätskan efter några minuter. Vänd auberginen och gör likadant på andra sidan. Lägg grönsakerna tätt intill varandra i en ugnssäker form. Ringla över olivolja. Stek i 225 grader i en dryg timma.
Riv osten, finhacka oreganon och pressa vitlöken. Blanda alltsammans med några droppar olja. Bred ut kryddblandningen över grönsakerna. Gratinera i 250 ca 15 minuter
Kommentarer
Trackback