Fläskfilé i ost och senapssås
I fedags lyxade vi till det hela med en lite finare rätt:)
Det blev fläskfilé i ost och senapssås. Väldigt gott. Jag trodde att det skulle smaka konstigt med senap i men det bev väldigt bra! Detta vill jag absolut rekomendera!
Detta behöver du:
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja att steka i
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin (vi använde matlagningsvin)
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk dijon senap
1 dl riven Kvibille Präst (vi använde hushållsost:)
Så här gör du:
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker

(bild från arla.se)
Det blev fläskfilé i ost och senapssås. Väldigt gott. Jag trodde att det skulle smaka konstigt med senap i men det bev väldigt bra! Detta vill jag absolut rekomendera!
Detta behöver du:
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja att steka i
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin (vi använde matlagningsvin)
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk dijon senap
1 dl riven Kvibille Präst (vi använde hushållsost:)
Så här gör du:
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker

(bild från arla.se)
Kommentarer
Postat av: Anonym
Gud vad gott det lät! Det ska jag definitivt laga, snart. Dock lite mer lchf-vänligt. :) Men det lät sjukt gott. Vad ni är påhittiga med matlagningen! Kramis
Postat av: Elin
Det var jag som lämnade kommentaren ovan :)
Trackback