Kanelbullar
Idag kände jag mig väldigt glad och började då fundera på något att baka, då det alltid är trelivgt att ha något i frysen som man kan bjuda på när man får besök. Och då dök bullar upp i huvudet. Det var jättelänge sen jag bakade det sist!
Så här blev resultatet:

Detta behövs:
1 jäst
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm kardemumma
100 g smör
½ dl socker
1 ägg
10-12 dl vetemjöl
Så här gör du:
Smula jästen i en bunke. Strö på salt och rör om så smälter jästen. Under tiden smält smör och blanda i mjölk och låt det bli fingervarmt. Blanda i kardemumman. Ha sedan över det på den smälta jästen. Ha i sockret och ägget och blanda. Ha i vetemjölet, lite i taget och knåda till en smidig deg! Låt jäsa i en timme
Knåda degen lite till och dela den i två delar. Kavla ut dem och bred på smör, strö över vad du vill ha. Jag hade socker kanel och lite vaniljsocker. Rulla sedan ihop och skär i så stora bitar som du vill ha. Jag gjorde 24 st. Låt jäsa i 20 min till och pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Jag ska servera mina varma med mjölk :)
Så här blev resultatet:

Detta behövs:
1 jäst
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm kardemumma
100 g smör
½ dl socker
1 ägg
10-12 dl vetemjöl
Så här gör du:
Smula jästen i en bunke. Strö på salt och rör om så smälter jästen. Under tiden smält smör och blanda i mjölk och låt det bli fingervarmt. Blanda i kardemumman. Ha sedan över det på den smälta jästen. Ha i sockret och ägget och blanda. Ha i vetemjölet, lite i taget och knåda till en smidig deg! Låt jäsa i en timme
Knåda degen lite till och dela den i två delar. Kavla ut dem och bred på smör, strö över vad du vill ha. Jag hade socker kanel och lite vaniljsocker. Rulla sedan ihop och skär i så stora bitar som du vill ha. Jag gjorde 24 st. Låt jäsa i 20 min till och pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Jag ska servera mina varma med mjölk :)
Kommentarer
Postat av: Marielle
Åh, vad goda de ser ut:) Kramar
Postat av: Angelica
Dom är riktigt goda också:)
Postat av: Elin
Guuuuud vad gott, vill ha!
Trackback