kakor!
Denna vecka har jag haft semester då det varit ett mellanrum mellan mina kurser. Så jag när jag laddat upp med lite energi tänkte jag att det vore mysigt att ha lite kakor hemma som man kan bjuda på om någon kommer på besök. Så jag gjorde schackrutor och chokladlängder. Det var mycket lättare än var jag trodde att göra schackrutor.

Här kommer recepten på dessa godingar:
Schackrutor:
5dl vetemjöl
1½ dl strösocker
Drygt 200g smör
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Hacka samman mjöl, socker och matfett. Dela degen mitt itu. Blanda den ena delen med vanillinsocker, den andra med kakao. Rulla ut degen i fyra jämna längder. Lägg en ljus längd bredvid en mörk i två lager. Tryck till helt lätt. Lägg längderna kallt en stund. Skär 3-4 mm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca tio minuter
Skurna chokladkakor
Portioner: ca 60 st
ugnstemp 200 grader
200 g margarin eller smör
2 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker

Här kommer recepten på dessa godingar:
Schackrutor:
5dl vetemjöl
1½ dl strösocker
Drygt 200g smör
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Hacka samman mjöl, socker och matfett. Dela degen mitt itu. Blanda den ena delen med vanillinsocker, den andra med kakao. Rulla ut degen i fyra jämna längder. Lägg en ljus längd bredvid en mörk i två lager. Tryck till helt lätt. Lägg längderna kallt en stund. Skär 3-4 mm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca tio minuter
Skurna chokladkakor
Portioner: ca 60 st
ugnstemp 200 grader
200 g margarin eller smör
2 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär dem varma i 2 cm breda, sneda bitar.
Hoppas det smakar:)
Kommentarer
Trackback